Hvordan håndtere overflatedefekter av karbonfiberprodukter?

Utseendet til karbonfiber er vanligvis glatt, og få mennesker kan se grove deler.Karbonfiber kan ha defekter som hvite flekker, bobler, porer og groper på overflaten etter støping, noe som krever en rekke behandlinger før levering.

Hva er årsakene til overflatedefekter på karbonfiberprodukter?
Karbonfiberprodukter er hovedsakelig tilpasset prosessering, som involverer et bredt utvalg av former, hvorav de fleste bruker støpeteknologi.Under bearbeidingsstadiet kan det oppstå defekter som hvite flekker, luftbobler, porer og groper.

De spesifikke årsakene er som følger:
1. Vakuumlekkasje: vakuumposen er skadet, forseglingstapen er ikke på plass, formforseglingen er dårlig, etc.;
2. Ufullstendig penetrering: Harpiksgeleringstiden er for kort, viskositeten er for høy, karbonfiberforløperen er for tykk, harpiksinnholdet er for lite, harpiksen renner over for mye, etc., noe som resulterer i utilstrekkelig karbonpenetrering i fiber;
3. Driftsfeil: I prosessen med prosessering er oppvarmingen for rask, trykket er for raskt, trykket er for tidlig, holdetiden er for kort, temperaturen er for høy, og driftsproblemet fører til utilstrekkelig støping av karbonfiberprodukter.

Påvirker overflatedefekter bruken av karbonfiberprodukter?
For store overflatedefekter på karbonfiberprodukter er ikke nødvendigvis proporsjonale med kvaliteten, men karbonfiberprodukter brukes vanligvis i high-end produksjonsindustri, som har høye krav til ytelse og utseende, og for store feil vil påvirke normal levering.I tillegg vil mange defekter, mange porer og mange sprekker påvirke ytelsen til karbonfiberprodukter.Karbonfiberporøsitet har et teknisk begrep som brukes for å oppsummere penetrasjonseffekten til karbonfiberprodukter.Hvis porøsiteten er for høy, overskrider harpiksinnholdet standarden eller fordelingen er ujevn.I faktisk produksjon må driften standardiseres for å unngå denne situasjonen.

Hvordan håndtere overflatedefekter av karbonfiberprodukter?
Overflatefeil på karbonfiberprodukter er et vanlig fenomen.De fleste av dem kan maskineres og repareres.Så lenge produksjonsprosessen er normal, vil ikke utbyttet av gode produkter være for lavt.
Defekte karbonfiberprodukter kan poleres, rengjøres og males uten at det går på bekostning av ytelsen for å eliminere defekter og opprettholde et rent utseende.Den teknologiske prosessen inkluderer vannsliping, primerbelegg, mellombelegg, toppbelegg, sliping og polering, og gjentatt sprøyting og polering for å sikre at utseendet til karbonfiber oppfyller leveringsstandarden.


Innleggstid: 26. oktober 2022

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss