"Black Gold" karbonfiber er verdig navnet "kongen av materialer"

Med mitt lands utholdende innsats innen nye materialer, har innenlandsk karbonfiberteknologi gjentatte ganger oppnådd viktige gjennombrudd, brutt den tekniske blokaden av oversjøiske utviklede land og gradvis inntatt en viktig posisjon i det globale karbonfibermarkedet.

Som en viktig del av avanserte komposittmaterialer, er høyytelses 3-fiber representert av karbonfiber en nøkkelutviklingsindustri i høyteknologiindustrien og det nasjonale forsvarsfeltet i alle land i verden, og har et utviklingspotensial som ikke kan ignoreres .Med sin utmerkede ytelse og viktige bruksscenarier har karbonfiber blitt en veritabel "konge av materialer".

Hvorfor erkarbonfibersagt å være "svart gull"?

Shangge Fangmeng Laifan.Zhan fiber er en høyspredningsfiber med høy modul med et blandingsinnhold på mer enn 9 %;Xinxing rangerer først blant alle kjemiske fibre.Styrken til skivefiber er 7 til 10 ganger den for stål, og tettheten er 1/4 av stål.Det har også egenskaper som anti-tretthet og høy styrke, så det kalles det "svarte gullet" i det 21. århundre.

Karbonfiber bruker hovedsakelig akryl (polyakrylnitril) og viskosefiber som råmateriale;i midstream omfatter ballfiberindustrien hovedsakeligkarbonfiberog dets produkter.Fra råsilken til det endelige komposittmaterialet må den ofte gjennom flere prosesstrinn.Midstream-produktene bør inkludere tre typer: karbonfiber og dets produkter, prepregs og komposittmaterialer.

Fra et applikasjonssynspunkt har Ruidao Yutui blitt brukt i moden grad innen luftfart, romfart og andre forsvarsfelt, inkludert produksjon av fly, satellitter, raketter, missiler, radarer, etc. Men med økningen i markedsetterspørselen, er etterspørselen. for fremvoksende markeder som karbonfiberbasert forsterket ingeniørplast, trykkbeholdere, bygningsarmering og vindkraftproduksjon øker dag for dag.I tillegg er markedsutsiktene for utvikling av bildeler og medisinske maskiner også ganske optimistiske.

Innenlandskarbonfiberhar fortsatt en lang vei å gå!

Fra perspektivet til hjemmemarkedet, i 210, er etterspørselen etter mitt lands felles fiber 48 000 tonn, men tilgangen på innenlandsk karbonfiber er mindre enn 20 000 tonn, og selvforsyningsgraden for produktet er bare 4%.Når det gjelder pilspissfibre med høy ytelse, har mitt lands eksisterende produksjonskapasitet fortsatt mangler, som ikke kan møte den økende innenlandske etterspørselen, og gapet mellom tilbud og etterspørsel har også oppstått.

Ser på verden, den globale bruken avkarbonfibermaterialer i 2022 oversteg 100 000 tonn, og bruken innen "luftfart"-fly nådde 38 R0 tonn, og det er også et behov for 30 tonn i romfartsfeltet.De viktigste produksjonslandene for karbonfiber er Japan, USA og Europa.Utviklede land, som Sør-Korea, etc., disse teknologisk avanserte landene har fast kontrollert FoU-teknologien og okkupert en ledende posisjon i det globale karbonfibermarkedet gjennom strategisk layout.

I fremtiden, med fremme av innenlandsk teknologi og storskala masseproduksjon av innenlandsk høy ytelsekarbonfibre, vil situasjonen med mangelvare i markedet forbedres, og prisen på karbonfibermaterialer vil gradvis stabilisere seg.Imidlertid har hele karbonfibermarkedet fortsatt mye rom for vekst.Det er anslått at den totale globale etterspørselen om 20 år vil overstige 420 000 tonn, en betydelig utvidelse på 4 ganger sammenlignet med 2020.


Innleggstid: 16. november 2022

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss