Formingsprosess for karbonfiber

Karbonfiberformingsprosess inkludert støpemetode, håndlimlamineringsmetode, vakuumpose-varmpressingsmetode, viklingsstøpemetode og pultruderingsstøpemetode.Den vanligste prosessen er støpemetoden, som hovedsakelig brukes til å lage karbonfiber bildeler eller karbonfiber industrielle deler.

På markedet er rørene vi ser vanligvis laget etter støpemetoden.Slik som runde karbonfiberrør, firkantede karbonstenger, åttekantede bom og andre former for rør.Alle form karbonfiberrør er laget av metallform, og deretter kompresjonsstøping.Men de er litt forskjellige i produksjonsprosessen.Hovedforskjellen er å åpne en form eller to former.På grunn av det runde røret ikke har en veldig komplisert ramme, vanligvis er bare en form nok til å kontrollere toleransen til både indre og ytre dimensjoner.Og innerveggen er glatt.mens karbonfiber firkantede rør og andre former av rør, hvis bare bruker én form, er toleransen vanligvis ikke lett å kontrollere og de indre dimensjonene er svært grove.Derfor, dersom kunden ikke har et høyt krav til toleransene på den indre dimensjonen, vil vi anbefale at kunden kun åpner den ytre formen.På denne måten kan du spare penger.Men hvis kunden også har krav til den indre toleransen, må den åpne indre og ytre form for å produsere.

Her er en kort introduksjon til de forskjellige formingsprosessene for karbonfiberprodukter.

1. Støpemetode.Legg Prepreg-harpiksen i en metallform, sett den under trykk for å flyte over det ekstra limet, og herd den deretter ved høy temperatur for å danne et sluttprodukt etter fjerning av formen.

2. Karbonfiberarket impregnert med lim reduseres og lamineres, eller harpiksen børstes under legging og deretter varmpresses.

3. Vakuumpose varmpressingsmetode.Laminer på formen og dekk den med en varmebestandig film, press laminatet med en myk lomme og størk det i en varm autoklav.

4. Viklestøpemetode.Karbonfibermonofilamentet er viklet på karbonfiberskaftet, som er egnet for å lage karbonfiberrør og hule karbonfiberprodukter.

5. Pultruderingsmetode.Karbonfiberen infiltreres fullstendig, overflødig harpiks og luft fjernes ved pultrudering og herdes deretter i en ovn.Denne metoden er enkel og egnet for fremstilling av stavformede og rørformede deler av karbonfiber.


Innleggstid: juli-07-2021

Send din melding til oss:

Skriv din melding her og send den til oss